Translate

środa, 16 kwietnia 2014

Trufelki

Od jutra mam już wolne w szkole, z tej okazji postanowiłam zrobić coś słodkiego. 
Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić pyszne CZEKOLADOWE TRUFELKI.

składniki:
2 czekolady (jedna gorzka + jedna  mleczna / dla tych co lubią bardziej słodkie mogą być dwie czekolady mleczne)
1 waniliowy serek homogenizowany
1 paczka herbatników maślanych (180 g)
troszkę wiórków kokosowych + troszkę kolorowej posypki

narzędzia:
maszynka do kruszenia herbatników
(jeśli takiej nie macie możecie wsypać herbatniki do torebki foliowej, zawiązać ją i potłuc je tłuczkiem do mięsa)
papierowe papilotki na muffinki.


przygotowanie:
obydwie czekolady roztapiamy razem w kąpieli parowej.



Pokruszone herbatniki, serek i roztopioną czekoladę mieszamy w misce. 


Z gotowej masy formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach i posypce.
Gotowe trufelki układamy w papierowych papilotach na muffinki.



Słodkich wolnych chwil życzy Gloria :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz