Truskawkowe SZOKO czyli szokująco łatwe, szokująco smaczne :)
Składniki:
truskawki
biała czekolada
waniliowy serek homogenizowany
W kąpieli parowej rozpuszczam białą czekoladę.
Jeśli nie lubicie serka waniliowego truskawki dokładnie obtaczacie tylko w rozpuszczonej czekoladzie.
Jeśli tak jak ja lubicie serek waniliowy do miski z czekoladą wlewacie serek homogenizowany.
W misce z mieszanką serka i czekolady topicie truskawki.
Obtoczone truskawki wyjmujecie ponownie na talerz i wkładacie na pół godzinki do zamrażalnika.
Po 30 minutach możecie już delektować się truskawkowym SZOKO ♥
Jeśli chcecie mieć więcej białej otoczki wokół truskawki to po wyjęciu z zamrażalnika powtarzacie moczenie w masie serowo czekoladowej i znowu wkładacie owoce na pół godziny do chłodziarki.
Smacznego życzy Gloria :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz