Translate

sobota, 17 maja 2014

Truskawkowe SZOKO

Truskawkowe SZOKO czyli szokująco łatwe, szokująco smaczne :)

Składniki:
truskawki
biała czekolada
waniliowy serek homogenizowany

 
W kąpieli parowej rozpuszczam białą czekoladę.


Jeśli nie lubicie serka waniliowego truskawki dokładnie obtaczacie tylko  w rozpuszczonej czekoladzie.


Jeśli tak jak ja lubicie serek waniliowy do miski z czekoladą wlewacie serek homogenizowany.


W misce z mieszanką serka i czekolady topicie truskawki.


Obtoczone truskawki wyjmujecie ponownie na talerz i wkładacie na pół godzinki do zamrażalnika.


Po 30 minutach możecie już delektować się truskawkowym SZOKO ♥


Jeśli chcecie mieć więcej białej otoczki wokół truskawki to po wyjęciu z zamrażalnika powtarzacie moczenie w masie serowo czekoladowej i znowu wkładacie owoce na pół godziny do chłodziarki.

Smacznego życzy Gloria :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz